«Nytt» spisebord

Jeg har holdt på mitt eget lille prosjekt i det siste mens mannen og vennene har holdt på med riving og slikt inne. Jeg har nemlig pusset opp spisebordet vårt!

IMG_1316

Spisebordet vårt er opprinnelig mannen sitt, og stod i leiligheten hans som vi leide ut frem til vi kjøpte huset for ett år siden. Det er heltre og var mørkbeiset, kanskje ikke helt den stilen som passer inn i nye stuen?

IMG_4674

Før: fra gamleleiligheten til mannen

Da vi flyttet fikk bordet en skikkelig stygg ripe midt oppå, så nå var det ikke bare på grunn av feil farge det trengte en aldri så liten overhaling lengre. I tillegg har det stått ett år i garasjen, og der har det slått seg, så bordplaten var blitt ujevn som en kulekjøringsbakke! Mannen trodde nesten ikke det kunne reddes, men jeg tenkte det var verdt ett forsøk og satt i gang med pussemaskinen.

Etter noen timers pussing begynte det å se ganske så bra ut, bordplaten begynte ihvertfall å bli jevn igjen, og den store ripen var borte. Så da var det bare å gjøre klar til maling.
IMG_1135 IMG_1143 IMG_1145

Jeg kom tilfeldigvis over en billig malingssprøyte jeg bare var heeeelt nødt til å prøve da jeg var på Biltema, så mannen hjalp meg å lage mitt eget lille laboratorie i garasjen ved å henge oppe plast sånn at alt annet vi lagrer der ikke skulle bli dekket av maling det også.

IMG_1164

Legg merke til verneutstyret! Viktig når man spraymaler. Spesielt når man er gravid.

Første lag var selvfølgelig grunning. Oppdaget noen nye ujevnheter når grunningen kom på, så da ble det enda en runde med pussemaskinen før første lag med maling stod for tur.
IMG_1191 IMG_1197Fargevalget falt på Pilates 2525 fra Jotun Lady og det ble mange (5-6) strøk med lett pussing for hånd mellom.

Jeg må si meg fornøyd. Elsker fargen sammen med det grå og hvite. Kanskje ikke like begeistret for de beige trekket på stolene. De er arvet av svigers og få duge enn så lenge. Kanskje de skal få nye trekk en dag når jeg har bedre tid og har fått tørket oppussingsstøvet av symaskinen. Eller kanskje det blir noen nye stoler på oss over sommeren. Vi får se.

Var også overraskende fornøyd med malingssprøyten fra Biltema. Etter jeg ble litt kjent med den var den overraskende grei å bruke. Måtte ha mange tynne strøk for å unngå renning, men sluttproduktet ble kjempefint og med en fin of jevn overflate. Så den skal nok frem igjen når jeg etterhvert skal male småmøbler til mini sitt rom.

IMG_1327 IMG_1320

 

Tagget:, , , , , , , , , , , , , ,

2 tanker om “«Nytt» spisebord

 1. Christina Pilar 18/04/2015, kl. 18:39 Reply

  Det ble veldig fint da- du er dyktig Grethe!
  Jeg syntes igrunn stolene var helt topp de også, men ville nok å trukket dem om. 👍

  Liker

  • Grete 18/04/2015, kl. 18:50 Reply

   Takk skal du ha Christina :-) Ja, er vel egentlig ikke stolene, men mest fargen vi ikke likte så godt ja. Satser på at jeg får tid til å sy nye trekk en eller annen gang i ikke så altfor fjern fremtid ;-)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Our Little White House

En oppussingsblogg

Lucky Rock ©

Nothing is as easy as it looks. Everything takes longer than you expect. And if anything can go wrong, It will, at the worst possible moment.

Ann Lillabloggen

Æ kan bygge!

prosjekt nytt hus

ONV - dansk arkitekttegnet enebolig

lagbarnemat

hjemmelaget mat for småtroll

Interiorgirl in her world

"Interiørbobla" - hverdag - DIY - oppussing

Vimza's Blog

you attract into life whatever you think about!

Veien til drømmehjemmet

En blogg med alt mulig rart i =) Legg gjerne igjen kommentarer eller en hilsen!

Gårdsbruket

Gårdsbruk, oppussing og familieliv

Gilberts hage

Hage, ærlig mat og gode håndtverkstradisjoner.

%d bloggere like this: