Vi har fått havutsikt!!!

Er det ikke snålt at det ikke er vindu på det eneste stedet i huset hvor det er havutsikt??? Det tenkte vi, og vips så var det ett vindu der. Digg ikke sant? Før måtte vi ut på terrassen, eller vri hodet halvveis av oss mens vi tittet på skrå ut kjøkken- eller stuevindu for å nyte havutsikten, det slipper vi nå.

IMG_1294

Sånn så soverommet ut før. Først hatet jeg fargen, men den har vokst litt på meg, så på slutten nå har jeg faktisk likt den ganske godt. Gulvet derimot, var ett hatforhold fra start til slutt.IMG_1243 IMG_1244 Med iherdig innsats fra mannen og hjelp fra gode venner, her representert med mannens tidligere klassekamerat Kristian fikk vi kjapt bort takplater, vegger og gammelt gulv.IMG_1263

IMG_1256

Kristian er i ilden ;-)

Og sånn ble det seende ut. Legg merke til at det ikke er noe vindu i endeveggen mot havet!!!IMG_1265 IMG_1266

Dette kunne vi ikke ha noe av, og jeg hadde allerede for mange uker siden fått bestilt inn vinduer, så da var det bare å vente på at de skulle dukke opp. I mellomtiden har vi jo også innsett at det faktisk er under 3 måneder til mini dukker opp! Og som dere ser har vi en del igjen å gjøre. Vi fant derfor ut at vi skulle få en tømrer til å sette inn det nye vinduet. Vi fant ut at kostnaden er verdt all den tiden vi ville brukt på å finne ut hvordan vi skulle få til å sette inn ett helt nytt vindu…

Så tirsdag morgen våknet jeg av en telefon fra Kim hos Byggmester Atle Karlsen AS som sa at nå var vinduene kommet til Bergen og en mann var allerede på vei til meg med de, og klar for å installere det nye vinduet i nordveggen! Så da var det bare å komme seg ut av loppekassen og få på seg klærne.IMG_1274Og vips så stod det ett stilas på utsiden av huset, og på plass var ett vindu. Se så mye mer lys som slipper inn :-)

IMG_1277 IMG_1278

Utsiden av huset er jo ikke så mye å skryte av enda. Nordveggen er nok den aller verste med dårlig og til dels morken kledning, avflasset maling og mye skitt. Og det flotte hullet etter vi fjernet baderomsvinduet er jo ikke så vakkert det heller! Men forhåpentligvis skal kledningen byttes i sommer, vi får se når mini bestemmer seg for å dukke opp og hvor mye vi får tid til. Jeg håper ihvertfall at vi kan få tatt denne veggen, for den skjemmer meg hver gang jeg går forbi!

Når vi først hadde fått inn det helt nye vinduet i nordveggen så var det på sin plass å få skiftet ut det andre vinduet på soverommet også. Så mannen knakk i gang med en gang han kom hjem fra jobb, var så vidt jeg fikk lurt han til å ta seg en liten pause idet middagen var klar. Verdens beste nabo Freddy dukket også opp for å hjelpe med det tyngste løftet, og vips, så var også dette vinduet skiftet ut.

Det nye vinduet er like bredt som det gamle, men 10 cm lavere for å matche høyden på det nye i nordveggen, som igjen matcher høyden på vinduet på barnerommet som også sitter på nordveggen.IMG_1288

Jeg er sinnsykt fornøyd! Nye flotte superisolerte vinduer på soverommet også. Se så mye deilig lys det slipper inn! Og nå er også alle vinduene i overetasjen byttet ut. Med unntak av det store karnappvinduet i stuen, men det er ikke så gammelt, og i god stand, så det skal få stå. I kjelleren er alle vinduene relativt nye, så dette blir nok siste vindusutskiftningen for denne gang (krysser fingrene).IMG_1306Så nå gjenstår bare gjenoppbyggingen av tak, vegger, gulv og garderober på soverom, barnerom og i gangen. Men vi er i støtet og det skjer noe nytt hver eneste dag. Så jeg er ikke så bekymret. Så lenge mini i magen holder seg til timeplanen sin så skal nok dette gå fint :-D

Tagget:, , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Our Little White House

En oppussingsblogg

Lucky Rock ©

Nothing is as easy as it looks. Everything takes longer than you expect. And if anything can go wrong, It will, at the worst possible moment.

Ann Lillabloggen

Æ kan bygge!

prosjekt nytt hus

ONV - dansk arkitekttegnet enebolig

lagbarnemat

hjemmelaget mat for småtroll

Interiorgirl in her world

"Interiørbobla" - hverdag - DIY - oppussing

Vimza's Blog

you attract into life whatever you think about!

Veien til drømmehjemmet

En blogg med alt mulig rart i =) Legg gjerne igjen kommentarer eller en hilsen!

Gårdsbruket

Gårdsbruk, oppussing og familieliv

Gilberts hage

Hage, ærlig mat og gode håndtverkstradisjoner.

%d bloggere like this: