Kampen mot mosen!

Hageamatør som jeg er så har jeg bestemt meg for å ta opp kampen mot mosen… Plenen vår er nemlig over norm moseinfisert. Eller kanskje ikke over norm siden vi tross alt bor i regnbyen Bergen. Men vi har ihvertfall mose, MYE mose, i plenen, og det akter jeg å gjøre noe med.

Så da jeg her om dagen oppdaget en kombinert mosefjerner/vertikalskjærer til en billig penge i den nyeste katalogen til Biltema så lurte jeg med meg sjømannen for å kjøpe denne. Her skal det testes!

IMG_1115

Sånn ser vidunderet ut.

Så nå har jeg tatt min første runde over plenen med mosefjerneren. Det resulterte i en hel masse løs mose, så jeg valgte å kjøre uten oppsamler, for heller å rake sammen all mosen til slutt.

IMG_1108

Ganske mye mose som er blitt revet opp ja!

IMG_1116

Raket sammen i flotte hauger og klar til å bli kjørt bort

Resultatet i første omgang er at plenen har mindre mose enn før, men ser temmelig medtatt ut, så tror jeg skal la den hvile noen uker (eller til den begynner å gro skikkelig) før jeg fortsetter kampen min.

IMG_1113

Litt mindre mose enn før…

IMG_1114

Men noen flekker som har fått større medfart enn andre. Kan hende jeg må ut å så litt nytt gress.

Den videre planen i kampen er som følger:

– Kalke. Etter å ha gjenomført en kalktest med ett sett jeg kjøpte på Plantasjen er konklusjonen at det er litt sur jord i plenen vår, så den skal få seg ett lite lag med kalk en dag nå snart.

– Gjødsle. Noen uker etter kalken er fordelt så tenker jeg å gjødsle med helgjødsel. Det blir nok sunt og godt for plenen vår.

– Kanskje en runde til med mosefjerneren når plenen har kommet seg etter min første runde?

– Muligens må jeg gå over de verste flekkene med litt reperasjonsfrø? Vi får se hvordan det ser ut når det hele har begynt å spire ordentlig.

– Toppdressing og plenlufting. Plenen vår er litt ujevn, og jorden er temmelig sammenpakket tror jeg, så jeg tenker at utover våren/sommeren når den har begynt å gro skikkelig så skal den få seg ett lag med toppdressing bestående av store deler sand, om ikke bare sand. Deretter skal jeg kjøre over en runde med maskinen igjen, men denne gangen med vertikalskjærerullen på istedetfor mosefjerningsrullen. På den måten håper jeg å få luftet plenen godt og så tilført sand nedover i jordlaget for å gjøre dette mer luftig slik at gresset skal trives bedre, og mosen dårligere…

Hva tror dere? Er det en kamp jeg kommer til å vinne? Jeg har kjempetroen på at med litt blod, svette og tårer så skal mosen overvinnes. Sjømannen derimot tror nok mer på mosen. Men jeg skal nok vise de begge to… ;-)

Tagget:, , , , , , , , , ,

2 tanker om “Kampen mot mosen!

  1. Simen 27/03/2015, kl. 23:49 Reply

    Tror denne kampen er tapt, men det er lov å prøve! For makan til moseåker skal man lete lenge etter!!

    Liker

  2. […] jeg får nøye meg med at jeg har fått plantet i noen potter, luket litt og begynt på plenprosjektet. I mellomtiden får jeg nyte det som gror frem i hagen av seg selv mens jeg drømmer om drivhus, […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Our Little White House

En oppussingsblogg

Lucky Rock ©

Nothing is as easy as it looks. Everything takes longer than you expect. And if anything can go wrong, It will, at the worst possible moment.

Ann Lillabloggen

Æ kan bygge!

prosjekt nytt hus

ONV - dansk arkitekttegnet enebolig

lagbarnemat

hjemmelaget mat for småtroll

Interiorgirl in her world

"Interiørbobla" - hverdag - DIY - oppussing

Vimza's Blog

you attract into life whatever you think about!

Veien til drømmehjemmet

En blogg med alt mulig rart i =) Legg gjerne igjen kommentarer eller en hilsen!

Gårdsbruket

Gårdsbruk, oppussing og familieliv

Gilberts hage

Hage, ærlig mat og gode håndtverkstradisjoner.

%d bloggere like this: