Plans are nothing, planning is everything

sa Dwight D. Eisenhower en gang for lenge siden. Og dette lever jeg etter. Jeg planlegger nemlig enormt mye. Noen ganger på papiret, og andre ganger bare inni hodet mitt. Er nok fordi jeg er en liten kontrollfreak og helst skal ha god styring på alt som skjer :-P Sjømannen blir av og til litt irritert på planleggingen min, fordi jeg ofte tar det for gitt at sånn er planen, til tross for at jeg har glemt å opplyse han om mine lure ideer.

Siden det nå kommer en liten mini til sommeren, så har vi om ikke måttet endre planene våre, ihvertfall fått en litt strengere tidsfrist. Så derfor har planen fremover nå blitt slik:

Soverom, barnerom og gang i overetasjen er 1. pri. Alt må tas samtidig siden det elektriske skal gå gjennom gang inn på de soverom og barnerom, og siden vi skal ha gulv som går i ett helt fra stue, gjennom gang og så inn på soverommene. Planen er å få gjort dette raskest mulig, og vi har blandt annet satt av påsken til å fikse det.

I tillegg til å legge nytt elektrisk og gulv så skal vi på barnerommet bytte vindu og på soverommet bytte det gamle, samt sette inn ett nytt vindu. Dørene skal skiftes ut. Vegger og tak skal også rives, lektes ut (for å få plass til nytt skjult elektrisk anlegg) og gipses/plates. Og så skal det sparkles, males/tapetseres og listes.

Men, alltid noen men… Vi har i dag en ytterdør som går innover i gangen. Og det syntes jo vi er temmelig tullete siden vi inni gangen har begrenset med plass, mens det på utsiden er en hel verden å ta av. Så da får vi bare sette inn en ny dør som slår utover tenkte vi, helt til vi oppdaget at grunnen til at døren vender innover er at takhøyden (gesimshøyden) utenfor er så lav at døren ville krasjet om den vendte utover. Så nå har jeg kontaktet noen tømrere som skal komme på befaring og se på muligheten til å bygge ett lite overbygg/utbygg over ytterdøren og trappen og på den måten få litt større takhøyde slik at døren kan slå utover. Kan jo uansett bli kjekt å få litt mer tak over seg når man står å låser opp døren og det pøsregner :-P

IMG_1093

Dette er det fremtidige barnerommet. Skyvedørsgarderoben skal selvfølgelig bort for å gi større romfølelse.

IMG_1092

«Barnerommet» har hatt flere bruksområder mens vi har bodd her. Først var det midlertidig kjøkken med kjøleskap, micro og hybelkomfyr mens vi ikke hadde ordentlig kjøkken, og siden har det vært verktøybod. Nå får verktøyet flytte ned en etasje eller ut i boden…

IMG_1085

Soverommet skal få ett nytt vindu på veggen bak sengen. Derfra vil det være havutsikt <3

IMG_1087

Skyvedørsgarderoben skal bort og erstattes med en nyere og penere en, og døren skal selvfølgelig også skiftes ut.

Om vi blir så raskt ferdig med dette som vi håper så er planen å starte utskifting av kledningen utenpå huset. Nord- og sørsiden på huset trenger ny kledning, og de to andre skal også få ny når vi først knekker i gang. Blir spennende å se hvor langt vi kommer før mini melder sin ankomst :-P

En tanke om “Plans are nothing, planning is everything

  1. Ella 17/06/2016, kl. 12:11 Reply

    I tilfelle dere fremdeles har et godt stykke arbeid igjen, så anbefaler jeg rimelige containere fra http://www.junkbag.no/ :) Selv var vi ikke klar over disse da vi pusset opp, og det ble unødvendig dyrt! Derfor deler jeg dette tipset med alle som vil ha det :) Lykke til med alle prosjektene deres :D

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Our Little White House

En oppussingsblogg

Lucky Rock ©

Nothing is as easy as it looks. Everything takes longer than you expect. And if anything can go wrong, It will, at the worst possible moment.

Ann Lillabloggen

Æ kan bygge!

prosjekt nytt hus

ONV - dansk arkitekttegnet enebolig

lagbarnemat

hjemmelaget mat for småtroll

Interiorgirl in her world

"Interiørbobla" - hverdag - DIY - oppussing

Vimza's Blog

you attract into life whatever you think about!

Veien til drømmehjemmet

En blogg med alt mulig rart i =) Legg gjerne igjen kommentarer eller en hilsen!

Gårdsbruket

Gårdsbruk, oppussing og familieliv

Gilberts hage

Hage, ærlig mat og gode håndtverkstradisjoner.

%d bloggere like this: