Snegleinferno!

I dag var jeg ute i hagen en liten halvtime og klippet hele 278 brunskogsnegler i to med kjøkkensaksen. Virker som om de trives godt her nede i viken hos oss. Naboen lurte på om vi skulle skaffe oss en and som kunne tilbringe annenhver dag hos hver av oss for å få bukt med snegleinfernoet. Kanskje det er det som må til?

brunsnegle
Av sneglefangermetoder har jeg så langt testet ut om de liker øl og saft. Øl var en kjempehit, selv om sjømannen ble ganske opprørt når han kom hjem og fant ut at jeg hadde helt en av hans øl i beger i hagen. I løpet av natten hadde ett 10-talls snegler klatret opp i hvert av de små begerne med øl og druknet. Saft derimot funket dårlig, muligens fordi alt vi hadde i hus var sukkerfri saft?

Tror muligens jeg må en tur på Plantasjen og sjekke ut hva de har for å bli kvitt sneglene, for her er det litt i overkant mange syntes vi…

Så om noen har ett kjempetriks for å få bukt på snegleinvasjonen er det bare å skrike ut, jeg er klar for å prøve det meste ;-)

Tagget:, ,

7 tanker om “Snegleinferno!

 1. Simen 16/07/2014, kl. 00:52 Reply

  Alkoholmissbruk! Bedre med god gammel husholdningssaft..

  Likt av 1 person

 2. Mari 16/07/2014, kl. 17:55 Reply

  Jeg har hørt at eggeskall skal være bra. Knus det og legg det langs kanten. Kanskje litt drastisk å ta det rundt hele eiendommen, men om man har en plante eller lignende man er spesielt «redd» for kan man jo teste det. Så får planten i alle fall litt naturlig gjødsel. ;) Ellers er jo salt et gammelt triks. Lykke til med utryddingen!

  Liker

  • Grete 16/07/2014, kl. 22:55 Reply

   Eggeskall ja, det skal jeg prøve i «kjøkkenhagen». Kanskje salaten min får stå i fred da! Ellers så fant jeg «kun» 105 snegler å klippe i to i dag, så kanskje denne klippingen har noe for seg?

   Liker

 3. bentelill 16/04/2015, kl. 11:23 Reply

  Koselig blogg!
  Jeg bruker rester fra ølbrygging i fellene og plusser gjerne på med et par blomkålblader. Gir god fangst. Her i Fredrikstad begynte beista å røre på seg allerede i februar. I tillegg setter jeg ut sneglebarer hvor de fritt kan forsyne seg med Ferramol (et sneglemiddel). Jeg foretrekker å servere det under tak så middelet ikke regner bort og så det ikke er så lett for fugler og pinnsvin å forsyne seg av det. Rundt selve kjøkkenhagen legger jeg ut snegleskinner (Snailrail). I fjor kunne jeg nyte jordbær uten snegleslim og spise squashen min selv. Snegleskinnene er oppfunnet av min mann Terje – han ble lei av at kjerringa fløy ute hele kvelden med hodelykt og drepte snegler. Nå kan jeg også sitte i sofaen med god samvittighet!

  Likt av 1 person

  • Grete 16/04/2015, kl. 19:02 Reply

   Tusen takk 👍 Haha, kanskje mannen får en unnskyldning til å begynne å brygge øl når han ser denne kommentaren 😝 Snegleskinnene så superlure ut da (jeg måtte google). Kanskje jeg skal bestille meg noen sånne etterhvert. Ihvertfall når jeg blir enig med megselv om hvor kjøkkenhagen faktisk skal være…

   Liker

   • Bente-Lill Øygard 16/04/2015, kl. 20:43

    De fungerer veldig bra. Etter å ha brukt skinner et par år nå, har jeg lært meg noen triks. Man trenger ikke gjerde inn hele hagen, bare legge skinner rundt de viktigste områdene, og sette opp barer der hvor de kommer inn. Sneglene beveger seg på eget slim, og har faste veier de kommer og går. Og fellene bruker jeg nær overvintringsplasser nå på våren – langs grunnmuren, under terrassen osv.
    De kalles mordersnegler fordi de vekker drapsinstinktet – i hvert fall hos meg :-)

    Likt av 1 person

   • bentelill 16/04/2015, kl. 21:11

    Ølet blir godt det – han bruker de ferdige settene i bokser. Gjærer på vinballong av plast og tapper det på store plastflasker med skrukork. Ølet må dekanteres ved servering.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Our Little White House

En oppussingsblogg

Lucky Rock ©

Nothing is as easy as it looks. Everything takes longer than you expect. And if anything can go wrong, It will, at the worst possible moment.

Ann Lillabloggen

Æ kan bygge!

prosjekt nytt hus

ONV - dansk arkitekttegnet enebolig

lagbarnemat

hjemmelaget mat for småtroll

Interiorgirl in her world

"Interiørbobla" - hverdag - DIY - oppussing

Vimza's Blog

you attract into life whatever you think about!

Veien til drømmehjemmet

En blogg med alt mulig rart i =) Legg gjerne igjen kommentarer eller en hilsen!

Gårdsbruket

Gårdsbruk, oppussing og familieliv

Gilberts hage

Hage, ærlig mat og gode håndtverkstradisjoner.

%d bloggere like this: